En Pere sense por

FITXA
=====
Títol: En Pere sense por
Autor: Teresa Duran i Albert Jané
Il·lustrador: Jordi Viladoms
Edició: Barcelona: La Galera, 2009
Edat: a partir de 4 anys
Temàtica: cómic - monstres - por


RESSENYA
=========
Com a introducció al còmic comptavem amb algunes col•leccions com ara “La colla dels fantasmes” de Jacques Duquennoy de Baula, el molt recomanable àlbum de Sathosi Kitamura, Les aventures d’en Maulet, editat per Símbol, o la recent inaugurada col•lecció Mamut, de l’editorial Bang, que presenta còmics per a infants a partir de tres anys.
Però no podem oblidar la tasca que en aquesta direcció ha fet la revista Tatano, deutora sens dubte de l’aposta amb el món de la vinyeta que ha caracteritzat Cavall Fort des dels seus inicis. El llibre d’En Pere Sense Por aplega les històries que aquest personatge ha protagonitzat al Tatano (entre 2005 i 2008), amb guions de Teresa Duran i Albert Jané. Els autors prenen el personatge de la tradició popular i com en la rondalla, el fan viure un munt d’aventures que l’enfronten a fantasmes, bruixes, dimonis i altres éssers fantàstics. Pensant amb els lectors de 4 a 8 anys, Duran i Jané elaboren uns guions molt clars, amb una anècdota que comença i acaba en la mateixa pàgina i que es caracteritza bàsicament per un humor innocent i una gran dòsis d’enginy.
Jordi Viladoms (Sant Vicenç de Castellet, 1967) és l’encarregat d’il•lustrar les històries i ho fa des del 1993, quan el Tatano era encara una separata de la revista Cavall Fort.

1 comentario:

sfer dijo...

Estimados amigos: buscaremos vuestro libro y, quizás, hagamos una reseña del mismo en nuestro blog. Si es así, os lo haremos saber :-)

Saludos!