Piccolo y Nuvola

FITXA
=====
Títol: Piccolo y Nuvola
Autor: Emilio Urberuaga
Il·lustrador: Emilio Urberuaga
Edició: Narval Editores, 2012
Edat: de 4 a 8 anys
Temàtica:

Premi Nacional d'Il·lustració 2011

RESSENYA
=========

L’ocell Piccolo es distreu de la seva bandada uns segons per saludar al núvol Nuvola i... es perd! El viatge d’en Piccolo i la Nuvola a la recerca dels seus companys els portarà a recórrer molts paisatges i indrets diversos. Aquest llibre tracta amb cura i de forma subtil el tema de la contaminació ambiental mentre narra una bonica història d’amistat, i tot això ho fa sense cap paraula. Un magnífic exemple de com senzilles il•lustracions poden transmetre tota una història plena de matisos que parlen per sí mateixes. Un títol ideal per posar a prova la imaginació dels més petits, feu-ho, mostreu l’àlbum a un infant sense explicar-li res i deixeu que sigui ell qui inventi la història, sens dubte us sorprendrà.

L’il•lustrador madrileny, pare de l’entranyable personatge ’Manolito gafotas’ ha estat recentment guardonat amb el Premi Nacional d’il•lustració 2011 que reconeix la seva trajectòria professional, publicada a Europa, Àsia i Estats Units. Una mostra de la seva humilitat i bon humor és que afirma que el traç bast o poc definit es deu a que no sap dibuixar, argument evidentment fals i absurd, que posa de manifest la senzillesa d’aquest gran autor, ja que amb una senzilla línea Urberuaga aconsegueix dotar un personatge d’expressions perfectament identificable.


Doncs res, que no cal que us digui que us recomano moltíssim aquest títol d’Emilio Urberuaga, i sobretot us animo a jugar-hi amb els més petits, promet grans sorpreses i una molt bona estona, ja sabeu, que no falti a la vostra biblioteca!

No hay comentarios: