El conte de la formigueta que volia moure les muntanyes + La veueta

FITXA
=====
Títol: El conte de la formigueta que volia moure les muntanyes
Autor: Michaël Escoffier
Il·lustrador: Kris di Giacomo
Edició: Kókinos, 2012
Edat: a partir de 3 anys

Títol: La veueta
Autor: Michaël Escoffier
Il·lustrador: Kris di Giacomo
Edició: Kókinos, 2012
Edat: a partir de 3 anys




RESSENYA
=========
Amb Michaël Escoffier m’ha passat el mateix que amb l’autora Magalí Le Huche, que de cop i volta comences a veure llibres seus i descobreixes que són molt bons i que tenen una bibliografia important a França (que podeu veure al seu bloc) però que fins ara per nosaltres eren desconeguts. (*)

Per sort, Kókinos, ha apostat per traduir-lo i, a més a més, en català!

Ambdos llibres tenen l’humor com a punt en comú, un humor directa –de calçotets o senyors que es cremen el cul-, però en cap cas fàcil, evident o poc elegant. Aquí penso que radica el principal encert d’aquests dos àlbums. Són històries que agradaran a pares i fills, a crítics i a famílies de tota mena. Divertides i intel•ligents.
A més a més la il•lustració, tant la tècnica com els tons utilitzats, tenen una personalitat pròpia, no són molt trencadores però tampoc són convencionals.

El conte de la formigueta presenta la típica escena de la mare explicant un conte a sa filla abans d’anar a dormir. I com aquesta no deixa d’intervenir en el conte i de canviar coses de l’argument. Un clàssic, en dono fe.

El conte de la veueta ens parla d’un camaleó que, després de fer una cosa no massa correcta, sent el què creu que és la veu de la consciència, recriminant-li la seva acció.

Dos llibres doncs, per regalar amb tota tranquil•litat. Èxit assegurat.

(*) He de dir que després, mirant el catàleg he descobert que ja coneixia dos llibres d’aquest autor, també molt divertits, encara que d’un altre il•lustrador:
Escoffier, Michaël. Hola doctor. Il•lustr. Matthieu Maudet. Oceano Travesía, 2012
Escoffier, Michaël. Socors. Il•lustr. Matthieu Maudet. Corimbo, 2009

No hay comentarios: