El arenque rojo

FITXA
=====
Títol: El arenque rojo
Autor: Gonzalo Moure
Il·lustrador: Alicia Varela
Edició: SM, 2012
Edat: a partir de 6
Temàtica:


RESSENYA
=========
Gonzalo Moure i Alicia Varela han fet un llibre ple d’històries enterrades, suggerides, que, a través de imaginació de cada lector es construeixen i creen un mosaic variat i propi.
El llibre, amb 12 il•lustracions dobles mostra un retall d’una ciutat o un poble qualsevol: un carrer i un parc en què van passant persones que interactuen, que els passen coses... i entre totes aquestes imatges que nosaltres, com a lectors, podem anar enllaçant i convertint en històries, una arengada vermella que, misteriosa, dóna una volta pel parc.
Després de passejar una mica per les pàgines del llibre, seguint l’arengada arribem a una nota dels autors que diu:

‘Si quieres contarnos tus historias, esas que están en el parque y que sólo tú has visto, puedes hacerlo aquí: www.literaturasm.com/el_arenque_rojo.html
Si además quieres conocer las nuestras, abre el sobre.
Porque no todos vemos lo mismo en los mismos sitios.
Esta es una de las cosas apasionantes de la vida.
Y es un placer compartirla contigo,
compartir estas pequeñas historias.
Gonzalo y Alicia’

Així que, de cop, tenim ganes d’obrir el sobre i llegir les històries escrites pel Gonzalo, però a l’hora, volem còrrer a internet a veure si algú ha escrit la història d’aquell personatge en qui ens hem fixat. I, finalment, tenim ganes de tornar-lo a mirar per seguir tots els personatges i imaginar d’on vénen, on van, què pensen, què senten... i entrar de ple al joc de la imaginació.

Al principio, la primera vez, solo verás el arenque rojo. Un pretexto para distraerte, un juego, casi una broma. Pero, en el fondo, es tu mirada. El arenque eres tú, es cualquiera que mire estas páginas. ¿Quieres intentarlo?

[+ info]



PS: Ep! I ha estat escollit el millor àlbum il•lustrat del 2012 pels experts consultats per Babelia!

No hay comentarios: