La Broma / ¿Quieres jugar conmigo? / Oh! La Luna

FITXA
=====
Títol: La Broma / ¿Quieres jugar conmigo? / Oh! La Luna
Autor: Éric Battut
Il·lustrador: Éric Battut
Edició: Barcelona: Kókinos, 2014
Edat: a partir de 3 anys
Temàtica: humor



RESSENYA
=========
Éric Battut és un jove i prolífic il•lustrador infantil francès, reconegut internacionalment. Els seus àlbums destaquen per la simplicitat tant del dibuix com de les històries. Després de l’èxit del seu àlbum El secreto, acaben de sortir publicats en castellà tres àlbums més, publicats a França entre els anys 2009 i 2013.

Com en El Secreto, el tres àlbums, -escrits i il•lustrats per l’autor-, tenen en comú un ratolí com a protagonista, la utilització del color dins del fil narratiu i la línia clara i de traços senzills i marcats on reconeixem clarament l’ús del llapis o del retolador, i l’humor i un final sorprenent dins de l’argument narratiu. A partir d’ històries sorprenents i de final divertit, on l’humor és determinant, l’Éric Battut porta l’infant a qüestionar-se la realitat que l’envolta.

A La Broma, el ratolí protagonista es diverteix gastant una broma als petits animals que s’hi apropen, cadascun d’ells d’un color diferent. Al final, els animals bromistes cauen en el seu propi parany.

A ¿Quieres jugar conmigo?, àlbum aparegut a França el 2009, el nostre ratolí és verd i l’autor utilitza només els colors verd, vermell i gris, claus per entendre el desenvolupament de la història. Oh! La luna, en canvi, ens intriga fins al final. Aquest àlbum és, dels tres, el més divertit i original, i l’ús del fons negre determinant per entendre una història tan senzilla com original.

No hay comentarios: