Burro (el origen)

FITXA
=====
Títol: Burro (el origen)

Autor: Juan Arjona
Il·lustrador: Luciano Lozano
Edició: A buen paso, 2014
Edat: a partir de 6 anys
Temàtica: contes tradicionals, humor


RESSENYA
=========
Burro és un ase que emprèn una nova vida cansat de viure al costat un arbre ploraner. Després de conèixer una rateta que ens serà del tot familiar, esdevindrà l’heroi que tot ase ha volgut ser. Perquè malgrat ser un entès en el món de la transformació i la disfressa, les seves virtuts no seran suficients per salvar la noia de la història. Bé, caldrà un acte de valentia com en qualsevol història de superherois.

Us recomano molt aquest llibre. L’autor del text és l’escriptor i narrador sevillenc Juan Arjona que, tal i com us vaig esmentar a la ressenya de Soy pequeñito, també ha editat amb A Puen Paso diversos llibres de la col•lecció Antonino y Oso y Amiga gallina. Tots ells amb un to poètic i còmic. Textos breus que contenen un gran significat. En aquest cas la història es desenvolupa amb un ritme que convida a seguir. Un vocabulari fàcil i entenedor que facilita l’enteniment i provoca més d’un somriure per sota el nas. Una adaptació molt ben trobada del conte de La rateta que escombrava l’escaleta. I és que els clàssics permeten aquestes coses. Perquè són històries vives que sempre les tindrem i sempre ens hi podem referir.

Les il•lustracions van a càrrec de Luciano Lozano, un “ilustrista” com es diu ell mateix establert a Barcelona però nascut a Andalusia. Col•labora força amb revistes i diaris i ha guanyat el Premi Junceda 2011 d’il•lustració a la millor obra publicada a l’estranger, Operation Alphabet, editada per Thames and Hudson al Regne Unit, Estats Units, França i Polònia. A Burro (el origen) Luciano aporta unes imatges amb un estil molt particular i amb un sentit de l’humor extraordinari. Acompanyen el text amb harmonia i augmenta la frescor de tota la història. Cal estar al cas dels detalls perquè no hi falten així com les disfresses més originals que he vist en la meva vida.

Un gran llibre amb un gran heroi com a protagonista. Una picada d’ullet per als grans que es divertiran amb els petits.

Aquí us deixem un tastet de la història:



També us recomano l’espai web de Luciano Lozano: http://ilustrista.com

No hay comentarios: