¡Súper Jaime!

FITXA
=====
Títol: ¡Súper Jaime!
Autors i il·lustradors: Verónica Álvarez i Daniel Martínez de Leiva
Edició: La Tribu Ediciones, 2014
Edat: a partir de 5 anys
Temàtica:


RESSENYA
=========
¡Súper Jaime! inaugura la col·lecció de còmic de la jove editorial La Tribu, un nou segell nascut el 2014 amb l’objectiu de transmetre la seva passió pels llibres infantils amb àlbums il·lustrats i còmics per a tota la família. Un projecte editorial que desprèn il·lusió i que desitgem que enguany creixi amb nous títols que estarem encantats de llegir.

¡Súper Jaime!, amb text de Daniel Martínez de Leiva i dibuix i color de Verónica Álvarez, és un recull d’historietes curtes i quotidianes amb les quals coneixem a Jaime, la seva família i els seus inseparables amics, el Luisito i la Lucy.

En Jaime és un nen eixerit i simpàtic que, com tothom en aquesta vida, té les seves pròpies pors i inseguretats: por a la foscor, als conflictes a l’escola, als reptes... Però en Jaime té un secret, una màscara i una capa vermella, que havien estat del seu pare, i que el converteixen en un superheroi capaç de fer front a totes les adversitats amb optimisme i imaginació. Aquesta particular indumentària el fa més fort, i reforça la seva confiança i seguretat. ¡Súper Jaime! és una excel·lent proposta per a treballar amb els infants les emocions, l’autoestima i la superació d’una manera molt velada. Una mostra més de la versatilitat del còmic com a gènere amb infinites possibilitats narratives. Tanmateix, les historietes del nostre superheroi ens parlen de l’amistat, el valor de compartir, la tolerància i el treball en equip.

En Súper Jaime acompanyat dels seus amics Luisito i Lucy viuran grans aventures, formant un equip de superherois. I com en tota història de superherois hi ha un supermalvat i algun que un altre misteri a resoldre. La diversió està assegurada!

Des del punt de vista plàstic ¡Súper Jaime! funciona estupendament. El dibuix de Verónica Álvarez és molt expressiu, emfatitzat per les proporcions dels personatges, cap gran i cos petit, coronades per uns immensos ulls rodons i un ampli somriure. La paleta de colors, intensa i lluminosa, reforça l’alegria i el divertiment que transmet tot el còmic.

Com a colofó, en Súper Jaime i els seus amics parlen directament amb el lector al final de la història i el conviden a unir-se al seu equip, pintant i retallant una careta de superheroi que apareix a la darrera pàgina del llibre. L’última sorpresa d’aquest supercòmic.

No hay comentarios: