Moletown: la ciutat dels talps

FITXA
=====
Títol: Moletown: la ciutat dels talps
Autor: Torben Kuhlmann
Il·lustrador: Torben Kuhlmann
Edició: Joventut, 2015
Edat: a partir de 5 anys
Temàtica: medi ambient, educació ambiental


RESSENYA
=========
Presentem la segona obra d’aquest jove il·lustrador alemany, Torben Kuhlmann, amb un afany i predilecció per la invenció d’artefactes que continua així com l’homenatge als petits animals carregats de valentia, perseverança i intel·ligència.

Moletown explica la història d’una ciutat de talps. Una ciutat sota terra que va creixent fins al límit i que ha de fer alguna cosa per esdevenir sostenible amb la terra que té a sobre. I és aquí on l’autor obre la porta a la imaginació i ens deixa les darreres guardes per reflexionar. Un llibre que permet reflexionar molt sobre l’equilibri precari que pot succeir entre el progrés i la preservació del medi ambient.

És un àlbum meravellós. Si bé a la seva primera obra, Lindbergh : l'agosarada història d'un ratolí volador que també us recomanem, les imatges anaven acompanyades d’un text equilibrat i introductori de cada capítol, a Moletown no hi ha calgut. Només tenim un petit paràgraf a l’inici i un altre al final. I res més perquè no cal més. Les imatges ho diuen tot amb un estil impecable i ple de detalls. I la imaginació es dispara amb una força extraordinària.

Les il·lustracions estan molt ben trobades, a vegades en formació de vinyeta, altres a sang, és a dir, ocupant doble pàgina. Els tons foscos i apagats concorden perfectament amb l’entorn dels personatges, sota terra.

Feu una mirada més acurada a les guardes del llibre. Hi trobareu tanta informació i tantes picades d’ullet a imatges que coneixeu que gaudireu molt.

Segons l’espai web de l’autor, aquest 2016 ens oferirà un nou àlbum titulat Armstrong de què us avancem el booktràiler.



Hi ha expectació.

http://www.torben-kuhlmann.com/maulwurfstadt/

No hay comentarios: