Los cuentos entre bambalinas

FITXA
=====
Títol: Los cuentos entre bambalinas
Autor: Gilles Bachelet
Il·lustrador: Gilles Bachelet
Edició: Thule, 2017
Edat: a partir de 10 anys
Temàtica: sàtira gràfica


RESSENYA
=========
Que l’humor de Gilles Bachelet és corrosiu, és cosa sabuda. Després dels seus gats elefantàstics o del cavaller-cargol, hi ha ara l’oportunitat de retrobar el seu traç tan precís i net al servei d’un llibre de petit format que exigeix un lector expert -de qualsevol edat- per a copsar-ne la ironia.

Ja des de la portada, observem que rere els empostissats teatrals d’un escenari el Llop i la Caputxeta es relaxen després de la funció. Acte seguit, se’ns presentaran, pàgina rere pàgina, tots els elements i personatges que han fet possible la representació: és a dir qui es va presentar al càsting, com es va signar el contracte, què tenia entre mans el responsable del vestuari, la sessió de maquillatge... Però, ep! Aquest paio de llarga trompa a qui estan maquillant de color rosa, no serà en Pomelo? I els qui donen a signar el contracte, no són precisament els tres bandolers de Tomi Ungerer?

Doncs sí, exactament. Si aneu passant fulls veureu desfilar tota la corrua dels personatges de la LIJ, en un petit gran homenatge que Bachelet dedica als seus més admirats col·legues de professió, des de Beatrix Potter a David McKee, de Sendak a Erlbruch, etc, etc. És així com les vint doble pàgines d’aquesta obra esdevenen un repte o un joc d’endevinalles per al lector o lectora, que se sent com si fullegés un àlbum de fotos familiars molt curiós i enginyós (no us perdeu els lavabos!)


No hay comentarios: